Ovaj mali Citroen je pravi “džepni” transporter(video)

Auto-moto Video

Simpatični Ami, ultrakompaktni električni automobil, ili “kvadricikl” kako još vole da ga nazivaju, na prvi pogled se, sa svojih dva metra dužine, ne čini kao optimalno riješenje urbanog transporta. Međutim, da li je baš tako?!

Naime, električni pogon, izuzetno kompaktne dimenzije i nosivost od 140 kilograma, odnosno 400 litara zapremine, čine se sasvim dovoljnim za razvoz manje kabaste robe po gradu, naročito u zonama gdje je zabranjen pristup vozilima sa SUS motorima.

Kod My Ami Cargo verzije, prostor za teret, pored klasičnog prtljažnog, nalazi se i pored vozača, na mjestu suvozača i sasvim je dovoljan za manje kabaste pakete, a da pritom nimalo ne smeta vozaču prilikom vožnje.

Zahvaljujući litijum-jonskim baterijama kapaciteta 5,5 kWh, autonomija ovog “mališana” iznosi oko 75 kilometara, što je sasvim dovoljno za gradske zone, naročito uža gradska jezgra, odnosno centre, prenosi Telegraf.

Ono što je naročito interesantno jeste njegova najavljena cijena od samo 6.490 evra (u Francuskoj), što će mnoge kurirske službe i poštanske kompanije ozbiljno natjerati na razmišljanje.

/nezavisne.com/*