Za njima je plakala cijela Jugoslavija! 6 naših tragično nastradalih zvijezda! (FOTO) (VIDEO)

Video Zanimljivosti

Godišnjica pogibije Tošeta Proeskog ntužna je prilika da se podsjetimo nekih njegovih kolega koje su nastradale na putu

Kada pričamo o zvijezdama sa estrade, često zaboravljamo na tamnu stranu njihovog posla. Izloženost alkoholu, stalni pritisak oko poštovanja rokova i sijaset drugih faktora utiču na popuštanje pažnje što može da bude fatalno od trenutka kada uđu u auto. Zvijezde koje su se prerano ugasile: 9 jugoslovenskih sportista čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO) Prije nekoliko dana navršilo se 8 godina od pogibije Tošeta Proeskog u Hrvatskoj. ni prije ni poslije, trend gubitaka života poznatih u saobraćaju, nažalost, nije prekinut. Podsjetimo se nekih zvijezda koje su se prerano ugasile: Silvana (Zilha) Armenulić, pjevačica udata za tenisera Radmila Armenulića, nastradala je 1976. na autoputu Beograd – Niš kod Kolara. Zajedno sa njom poginuli su njena sestra Mirjana (Mirsada) Barjaktarević i Rade Jašarević, šef orkestra RTV Beograd.

Dražen Ričl Zijo, pjevač i gitarista originalne postave sarajevske Crvene Jabuke poginuo je 1986. kod Jablanice sa kolegom iz grupe Aljošom Buhom.

Srećko Jovović, pjevač narodne muzike poznat po hitu “Nek me ne zaborave” čiji je tekstopisac Bora Đorđević poginuo je u svom jugu krajem osamdesetih na Ibarskoj magistrali.

Ipče Ahmedovski, popularni “Mali Rambo”, izgubio je život 1994. kada se svojim mercedesom pri brzini od 140 km na sat zakucao u šleper, takođe na Ibarskoj magistrali. Ljubitelji dobre narodne pjesme ga i dalje pamte.

Crnoj listi pjevača nastradalih u saobraćaju tu nije kraj. Na točkovima su nastradali i pjevači Hašim Kučuk – Hoki, Darko Radovanović i Boža Nikolić, dok je živa legenda balkanske folk muzike Halid Bešlić 2009. godine pukim slučajem preživio udes.Nebojša “Nebo” Saveljić, član grupe Monteniggers, izgubio je život 1999. u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica – Cetinje. Njemu su kolega iz grupe Niggor i producent Monteniggersa Vlado Georgijev posvetili pesmu “Ne! Brže od života”.

Nebojša Saveljić Nebo

Ljubiša Stojanović – Luis nastradao je 2011. u svom krajsleru na putu Novi Sad – Bačka Topola kada se zakucao u ford fiestu mađarskih tablica čiji je vozač takođe podlegao povredama.

/espreso.co.rs/*