Odrastala je pod STROGIM PRAVILIMA OCA, a jednom pravilu svi pričaju: Ovo je ćerka Bila Gejtsa koja će naslediti 130 MILIJARDI DOLARA

Svijet

Najstarija ćerka Bila i Melinde Gejts, Dženifer, prva se oglasila na društvenim mrežama povodom razvoda roditelja. Iako se ne pojavljuje u medijima, posle informacije da se čuveni par filantropa rastaje, Dženifer je zaintrigirala medije jer će od oca naslijediti 130 milijardi dolara.

Dženifer Gejts (25), kao i njen brat Rori i sestra Fibi, morala je da prati stroga pravila oca i majke tokom odrastanja, pa je tako sinovima i ćerkama Bila Gejtsa bilo zabranjeno da koriste telefon do 14 godine. Akcenat u njihovoj porodici je stavljen na obrazovanje, pa je najstarije djete Bila Gejtsa diplomiralo na Stanfordu 2018. godine, odsjek biologija. Dženifer u intervjuu za “Sidelines Magazine” rekla je da ju je pedijatar inspirisao da svoje obrazovanje usmjeri u pravcu medicine.

Pored visokog obrazovanja Dženifer je veliki ljubitelj konja i konjskih trka. Otac zbog velike pasije prema konjima ćerki je kupio imanje u Velingtonu na Floridi koje je koštalo oko 37 miliona dolara, piše “Business Insider”.

Dženifer Gejts
Dženifer GejtsFoto:Profimedia

Dženifer kao profesionalni džokej više puta se takmičila na prvenstvima u Americi i u razgovoru sa “Horse Network” rekla je da joj je bilo teško da balansira sport i školu.

Bil Gejts je odgajao djecu tako da se svako od njih profesionalno ostvari u karijeri koju je izabrao. U razgovoru za “Daily Mail” 2011. godine rekao je da će njegova djeca naslijediti po 130 milijardi dolara.

“To znači da će svako od njih morati da pronađe svoj put”, rekao je Gejts.

Pred kraj studiranja Bil i Melinda kupili su Dženifer stan 2017. godine u vrijednosti pet miliona dolara koji je u blizini fakulteta.

Dženifer i Najel
Dženifer i NajelFoto:Profimedia

Porodica je u januaru 2020. godine objavila da se Dženifer zaručila za Najela Nasara koji je zajedno sa Dženifer studirao na Stanfordu.

“Jedva čekam da provedem ostatak života sa njim”, napisala je Dženifer na Instagramu.

Najstarija ćerka Bila i Melinde rekla je da koristi svoje privilegije kako bi pomogla drugima.

“Rođena sam u jako privilegovanoj porodici. Mislim da treba da koristimo takve prilike kako bi smo pomagali drugima u nadi da učinimo svijet boljim mjestom”, rekla je Dženifer.

Podsjećamo da je pre dva dana objavljeno saopštenje Bila i Melinde o razvodu.

Nakon mnogo promišljanja i rada na našem odnosu, donijeli smo odluku da okončamo brak. U proteklih 27 godina odgojili smo troje nevjerovatne djece i postavili temelj koji omogućava ljudima širom svijeta da vode produktivne i zdrave živote. Nastavljamo da dijelimo vjeru u tu našu misiju i nastavićemo da zajedno radimo u fondaciji, ali više ne možemo da rastemo zajedno kao par u narednoj životnoj fazi. Molimo za poštovanje naše privatnosti dok pokušavamo da uhvatimo pravac u ovom novom životu – glasi zajednička poruka Bila i Melinde objavljena na Tviteru.

/zena.blic.rs/*