Zbog nepoštovanja mjera kažnjeno 65 subjekata: Izrečene kazne od 107.000 KM

Republika Srpska

mmgradiska 04. maj. 2021.

Republički inspektori izvršili su tokom protekle sedmice 544 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 65 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, te su im izrečene kazne u iznosu od 107.000 KM.

Iz Republičkog inspektorata saopšteno je da zbog teške epidemiološke situacije nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da se upotrebom maske, dezinfekcijom ruku, poštovanjem fizičke distance, ograničavanjem broja lica koja istovremeno mogu da borave u objektu znatno smanjuje rizik, a građanima omogućava nesmetana kupovina i korištenje usluga.

U Inspektoratu ističu da je zajednički interes svih da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, ali uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U okviru sprovođenja navedenih mjera do sada su izvršene 58.843 inspekcijske kontrole u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.625.200 KM, dok je za 75 objekata izrečena mjera privremene zabrane rada, navedeno je u saopštenju Inspektorata Republike Srpske.