Humanost na djelu: Milan Selak donirao stolariju srpskoj povratničkoj porodici

Društvo Republika Srpska

Milan Selak iz Banjaluke iznenadio je srpsku porodicu Stanić, porijeklom iz Stanića brda, selo Jelašinovci u Unsko- sanskom kantonu donirajući im stolariju za obnovu u ratu porušene kuće.

Selak je, naime, u razgovoru sa Nemanjom Stanićem koji je u ratu izbjegao iz sela Jelašinovci u Banjaluku, čuo kako bi porodica voljela da okrči i renovira devastiranu kuću u kojoj se rodio, pa je odlučio da ih iznenadi.

Bez Stanićevog znanja, sa porodicom i prijateljima, Selak je kupio prozore i vrata za prizemlje kuće koje nije porušeno i dovezao ih u selo te montirao, na veliko iznenađenje i radost domaćina.

Selak je, takođe, izrazio želju i spremnost da ovom mladom čovjeku pomogne i oko daljih radova na kući.

Milan Selak je, inače, otac Gorana Selaka, narodnog poslanika i predsjednika SPS, a zajedno su već učestvovali u sličnim aktivnostima kada su u pitanju Srbi povratnici u podgrmečki kraj.

Selakovi su ranije donirali zastave sa jarbolima za sve crkve u sanskoj parohiji, a organizovali su i pojedinačne akcije pomoći za veliki broj Sanjana povratnika na svoja ognjišta.

Humanost, solidarnost i bratska pomoć za Srbe povratnike u sanskoj regiji je, po riječima Selakovih, više nego potrebna i svojim primjerom žele da podstaknu i druge da im pomognu.

/srpskainfo.com/*