Kako da brzo oporavite kožu nakon prvomajskog izleta na otvorenom

Naš kutak Život i stil

Snabdijevena hranljivim sastojcima i dobro hidrirana, koža se manje peruta, što doprinosi da očuvanju ujednačenog tena. Posebno je potrebno voditi računa nakon izlaganja prvom proljećnom suncu.

To izlaganje je iznenada i predstavlja svojevrsan šok za kožu i cijeli organizam. Upravo tada je najbitnije da koži priuštimo pravi piling i tretman, koji će je sačuvati i održati sjajnom i zdravom.

Recept za piling suve kože

Pomiješajte kafenu kašičicu sitnog kristal šećera, kafenu kašičicu biljnog ulja, maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja i kafenu kašičicu meda. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling masne kože

Pomiješajte kafenu kašičicu sitno mljevenih zobenih pahuljica s kafenom kašičicom meda i kafenom kašičicom jogurta. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling za tijelo

U tri supene kašike biljnog ulja, najbolje maslinovog, dodajte jednu supenu kašiku meda i četiri ravne supene kašike sitnih kristala morske soli. Sve dobro pomiješaje u homogenu masu kojoj možete dodati i dvije kapi etarskog ulja (lavande, ruže ili narandžinog cveta), pa masirajte kožu kružnim pokretima, uvijek u smjeru od periferije prema srcu. Potom se istuširajte toplom vodom.

/nezavisne.com/*