Predstavljanje knjige “Čudotvorac” autor Protojerej stavrofor Nenad Andrić, od prodatih knjiga (500,00 KM) darovao je dječaku s malinama, Jovančetu sa Manjače

Društvo Književnost Republika Srpska

Zbog ove pošasti koja nas je zadesila, odlučili smo da svake sedmice promovišemo po jednu knjigu na mmgradiskom portalu.

Ove sedmice s ponosom vam predstavljamo knjigu “Čudotvorac” autora Protojereja stavrofora Nenada Andrića.

Protojerej stavrofor Nenad Andrić iz Valjeva Vaskršnji dar od prodatih knjiga (500,00 KM) darovao je dječaku s malinama Jovančetu.
Danas smo mu poslali dar za Vaskrs od prodatih knjiga o Sv. Nektariju Eginskom.

Dar za Jovana od prodatih knjiga

Svi znamo priču o dječaku s Manjače, dječaku koji je brao maline, prodavao ih uz cestu kako bi pomogao porodici. “Svako jutro, u zoru , osmogodišnji Јovo i sestra Јovana odlaze u malinjak koji su nedaleko od njihove porodične kuće zasadili rođaci.
Nabrane maline sortiraju u plastične posudice, koje Јovo još od svoje četvrte godine, prodaje odmah pokraj puta i rodne kuće”.

Jovanu majka nedavno je umrla.
Priča je dirnula cijeli region, pomoć i podrška stižu sa svih strana, za Vaskrs je dobio poseban dar od Protojereja stavrofora Nenada Andrića.

Prenosimo cjelokupni tekst autora knjige Protojereja stavrofora Nenad Andrić

“Sinoć mi je učiteljica Jovana iz Banjaluke, poslala tekst i slike o malom Jovančetu i čim sam pročitao sažalio sam se na težak životni krst te porodice nažalost koja nije jedina ni u Republici Srpskoj ni u Srbiji jer teška su vremena. Bog može siromahu srebrnu kišu poslati u njivu za čas i da ga obogati ali Bog proverava sve nas kakvi smo mi ako naš bližnji zapadne u nevolju i očekuje od nas da budemo milostivi ugledajući se na Njega milostovog Gospoda prema svima nama svakodnevno.
Kada je vest došla do mene shvatio sam kao poziv da i ja treba na neki način da pomognem.
Budući da je ovih dana izašla moja nova knjiga o Sv. Nektariju koji je i sam često kao dečak Anastasije bio bez osnovnih potreba za život i drugi dobri ljudi su mu pomagali, eto našao sam prikladno da 40 knjiga priložim za pomoć Jovančetu.
U tome mi pomaže bibliotekarka Danijela Brajić iz Gradiške koja će dostaviti knjige onima koji poruče iz BiH i RS.
Cena knjige je 11 km a broj Danijelin mobilni je +38766212519. Kada rasproda knjige novac će poslati porodici Jovana Gajića u selo Sitnicu na Manjači.

Bog da nagradi sve saradnike na knjizi i sve koji su mi pomogli da odštampam knjigu jer to je prvenstveno njihov dar Bogu i Svetom Nektariju. Izdavač knjige je crkvena izdavačka ustanova Eparije šabačke “Glas crkve”.
Autor knjige prota Nenad V. Andrić iz Valjeva”.

U ime Jovančeta zahvaljujemo svima na podršci i pomoći, a posebno Protojereju stavrofora Nenadu Andriću, učiteljici Jovani iz Banjaluke, našoj Danijeli Brajić iz Gradiške, učesnicima ove divne humanitarne akcije.

/Boba V./*