“Nisu se prejeli nego IMAJU STOMAČNE TEGOBE” Dr Pantić savjetuje da se lagano prelazi sa posne na gurmansku hranu

Društvo

Kad sam ja imao 20-30 godina ništa mi nije smetalo, ni da igram fudbal na Adi na 35-36 stepeni, to mi ništa nije smetalo, kaže dr Sergej Pantić, pomoćnik direktora beogradske Hitne pomoći.

On je jutros u jutarnjem programu rekao da vjeruje da će za Prvi maj Hitna imati manje posla jer praznik traje pet dana i da mladi ni na ovoj dolazećoj visokoj temperaturi ne bi trebalo da imaju problema jer su zdravi i mladi. 

– Svi koji imaju osjetljiv stomak i problema sa žučnom kesom, ja bih preporučio umjeren prelazak sa isposničke na gurmansku hranu – savetuje dr Pantić. 

Za praznike ljudi zovu Hitnu ali ne kažu da su se prejeli nego da imaju stomačne tegobe. 

– Zovu kad imaju jake bolove a ne zato što imaju proliv ali zovu i za to – kaže doktor koji je potom dao odgovor i zašto mnoge od nas ovih dana muče glavobolja i pospanost, pišu Novosti.

Nije riječ samo o temperaturama nego i o promjeni atmosferskog pritiska kao i prelazak sa zimske ishrane na proljećnu u kojoj bi trebalo da dominiraju salata, povrće, sve što ima puno vitamina…

Potrebno je da se priviknemo i na ljetnje računanje vremena što nije lako i za šta treba da prođe izvijestan period – složili su se u studiju dr Pantić i poznati meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović koji su rekli da jedva čekaju ukidanje i prelazak sa zimskog na ljetnje računanje.

/srpskainfo.com/*