Slučaj trovanja bebe sedativima DOBIO EPILOG: Bebisiterka poslata na psihijatrijsko liječenje

Hronika Region

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru bezbjednosti “obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi” bebisiterki S.C. za koju je utvrđeno da je bila neuračunljiva kad je 9. marta bebi koju je čuvala dala lijek za smirenje diazepam u većoj količini.

Mjera će prema odluci suda trajati dok za to postoji potreba.

Sud je S.C. izrekao i mjeru bezbjednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti od 10 godina, a prema predlogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva koje je sprovelo istragu u ovom slučaju.

Tužilaštvo podsjeća da je navedene mjere sudu predložilo imajući u vidu da je komisijsko vještačenje S.C. pokazalo da je bila neuračunljiva u vrijeme izvršenja krivičnog djela, odnosno kad je bebi od četiri i po mjeseca, koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala diazepam nakon čega je kod djeteta nastupilo trovanje.

Tužilaštvo je saopštilo i da je povodom ovog događaja uputilo poziv za saslušanje administratorki sajta “Bebisiterka” B.V. preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena.

Protiv B.V. je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo postupak zbog sumnje da je učinila krivično djelo “neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću” jer je B.V. je oglasila sajt Bebisiterka.rs preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala.

Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka koja se inače duže vreme liječila na Klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Da je beba pod lijekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lijekova za smirenje.

/srpskainfo.com/*