GRADIŠKA: Prezentovan projekat za mikrobiznise, podrška mladima

Društvo Gradiška Uncategorized

mmgradiska 28. april. 2021.

U Gradišci je prezentovan projekat za mikrobiznise koji drugu godinu za redom realizuje fondacija “Mozaik” u saradnji sa Omladinskom bankom Gradiška, a uz podršku Gradske uprave Gradiška.

Projekat je podijeljen u tri dijela, gdje su u prvom dijelu odobrena sredstva srednjoškolcima, u drugom su odobreni projekti za mikrobiznise, te u trećem su sredstva raspodijeljena neformalnim grupama.

Iz fondacije “Mozaik” poručuju da su na platformi “Lonac.pro” aplicirali mladi od 17 do 35 godina, nakon toga su članovi Odbora Omladinske banke Gradiška pratili projekte i mentorisali projekte. Mentori iz Omladinske banke su imali pune ruke posla obzirom da je bilo više prijava od broja predviđenih projektom.

“Na poziv je pristiglo osam prijava, na žalost šest ih je prošlo. Ukupna vrijdnost svih projekata je 11,5 hiljada KM i četiri mikro biznisa po četiri hiljade KM, odnosno ukupno osam hiljada KM za mikrobiznise. Ja bih skrenuo pažnju da je ovo dobra prilika mladima, gdje ne moraju imati registrovano udruženje građana, ne moraju biti formala grupa, već je dovoljno da je troje mladih od 17 do 35 godina da apliciraju, da prođu projekat i dobiju sredstva”, ističe Branko Straživuk iz Omladinske banke Gradiška.

I Gradska uprava Gradiška će nastaviti da podržava projekat Omladinske banke Gradiška, gdje participira sa šest hiljada KM podrške. Ovaj projekat je značajan za Gradišku jer podržava mlade preduzetnike, ističu u Gradskoj upravi Gradiška.

Jedan od dobitnika granta iz oblasti mikrobiznisa je Marko Vanovac, kome će iznos od dvije hiljade KM pomoći da opremi svoju teretanu, koju planira otvoriti u Areni Gradiška.

“Planiram da otvorim teretanu 10. maja, a ova sredstva će mi mnogo pomoći u opremanju tog prostora. Ovom prilikom bih se još jednom zahvalio Omladinskoj banci Gradiška i fondaciji “Mozaik” na podršci”, poručuje Vanovac.