Estonac Reim ukupni pobjednik Biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”

Sport

mmgradiska 26. april. 2021.

Spektakularnim sprintom Mikel Reim iz tima Mazovže serce polski osvojio je četvrtu i posljednju etapu Međunarodne trke “Beograd – Banjaluka” a estonski biciklista je ujedno i generalni pobjednik četvorodnevne sportske manifestacije koja je danas okončana u gradu na Vrbasu.

Tačno 170 biciklista iz 30 zemalja svijeta prevezli su tokom četiri dana 510 kilometara i učinili da trka ove godine bude daleko najjača i najuzbudljivija, čemu svjedoči činjenica da je Estonac slavio sa samo sekundom prednosti u odnosu na Volfa.

Ovo je drugi uzastopni trijumf za poljski tim, pošto je pobjednički šampanjac prošle godine otvorio Jakub Kačmarek. Poljaci su imali najbolju taktiku, a Reim je sačuvao snagu za finiš u kojem je slavio ispred Andree Gvardinija iz rumunskog Đotija i Leonarda Markiorija koji nastupa za italijanski Androni Đokatoli.

Dobar dio posljednje etape u bijegu su bila trojica biciklista sa većim zaostatkom, ali ih je grupe uhvatila na ulasku u Banjaluku. Činilo se tada da će Volf sačuvati minimalnu prednost, ali se sve okrenulo u posljednjim metrima.

Bijelu majicu namijenjenu najboljem vozaču do 23 godine kući je odnio Ukrajinac Andrij Ponomar Androni koji vozi za italijanski pro kontinental tim Androni Đokatoli.

Najbolji brdski vozač je Danijel Oer iz ekipe VSA KTM Grac zbog čega je zaslužio plavu majicu, dok je crvenu za najboljeg sprintera obukao njegov timski kolega Aleksander Gracer.

Veliki broj gledalaca duž staze ispratio je takmičare u Kozarskoj Dubici, Gradišci ali i Malom Razboju, rodnom mjestu olimpijca Jugoslavije Tanasije Kuvalje, te osnivača trke Tihomira Kuvalje.

“Odličan ambijent bio je u svim gradovima. Srećan sam što je sve prošlo bez problema u ovim izazovnim vremenima, a posebno što je moja Banjaluka na veličanstven način dočekala bicikliste”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.