Vozačima ponestaje energije u poslednjem krugu(video)

Auto-moto Sport Video

Odjednom je nestala moć

Zadan cilj zasjenio je petu utrku Formule E sezone u Valenciji. Na kraju trke, u kojoj su dominirale faze sigurnosnih automobila, polu-polje je ponestalo energije. To je okrenulo rezultat na kraju.

Energetska katastrofa: U Valensiji trka za pamćenje

Vozač Mercedesa Nyck de Vries (Holandija) bio je veliki pobjednik ove novine i prošao je Antonio Felix da Costa (Portugal/DS Techeetah) sa samo gotovo praznom baterijom u posljednjem krugu.

Kao i mnogi drugi vozači, branilac šampiona je jednostavno prošao na zadnjim kilometrima, u nekim slučajevima su vozili samo tempom. Iza de Vriesa, Švicarac Nico Müller (Dragon) i bivši vozač Formule 1 Stoffel Vandoorne (Mercedes) iz Belgije završili su postolje. De Vries je pobjedom preuzeo vodstvo u ukupnoj klasifikaciji.

Formula E: “Nisam znao dokle idem”

Trostruki DTM prvak Rene Rast završio je na petom mjesto kao najbolji Nijemac u Audiju. “Ostao mi je jedan kilovat sat za posljednji krug”, rekao je sat.1: “Nisam znao dokle ću stići. Obično ti treba više nego duplo.”

Vozač Porschea Pascal Wehrlein morao je malo prije kraja isključiti svoj Cariden zbog neispravnosti kočnice na autu. Timski kolega Andre Lotterer zaostao je zbog nesreće i dobio je i penal za drive-through. Na kraju je Duisburger završio na 20. mjestu i još uvijek čeka svoje prve bodove u sezoni. Maximilian Günther u BMW-u je započeo utrku sa drugog mjesta, ali je pao natrag i prerano okončao utrku.

/RTL.de/sid/*