“LAKO ĆEMO ZA PJESME” Ado Iftić razmišlja da posluša savjet Alena Islamovića (VIDEO)

Kultura Muzika

Bihaćka grupa “Camino Verde” krajem 2018. je objavila album “Šareno” sa 16 kompozicija.

Kako je situacija sa korona virusom zaustavila dogovorene promocije ovog muzičkog materijala u BiH i u regiji, te onemogućila unaprijed dogovorene nastupa grupe, njeni članovi Ado Iftić, vokal i gitare, Nermin Ramić Nero, bas gitara i klavijature, Adis Midžić, bubanj, i Selver Lojić, klavijature, posvetili su se snimanju spotova za pjesme s albuma.

Posljednji video koji su predstavili publici je za pjesmu “Rospija”, koji su snimali u Tunisu.

– Nenadano sam s prijateljem Mirkom Šenkovskim Džeronimom, s kojim smo sarađivali na ovom albumu, otputovao u Afriku. Odlučili smo iskoristiti ljepotu malih tunežanskih gradova i luka da snimimo kadrove za spot. Tunis nas je primio domaćinski i otvorenih ruku, a za vrijeme snimanja svi su nam pomagali. Snimali smo u gradu El Kantoi, pa u gradiću Susu, koji izgleda kao iz bajke. Sve su kuće obojene u bijelo, a sva vrata i prozori u plavo – kaže Iftić.

Trenutno rade na snimanju još jednog spota, za pjesmu “Uspio sam u životu ja”.

– Ne razmišljam još o novim pjesmama, jer mi treba malo da “odahnem” od ove atmosfere i ovog “nerahata” koji se pojavio u raji. Mislim da ću sačekati da se mutna voda malo razbistri, a za pjesme ćemo lako. Ne mislim mijenjati profesiju, ali sebe mogu zamisliti da radim neke druge poslove. Prije par godina Alen Islamović mi je predlagao da mu se pridružim u biznisu uzgajanja lješnjaka. Mislim da je to fin posao, pogotovo za nekog iz naše branše ko želi da se malo odmori u prirodi od gužvalija i putovanja. Možda sebi jednom posadim u baštu nečega, ali će to morati malo sačekati – govori lider “Camino Verdea”.

Album “Šareno” bihaćke grupe čine pjesme “Rospija”, “Tramvaj za Ilidžu”, “Ružica”, “Ljubomorna”, “Anđele”, “Uspio sam u životu ja”, “Pomorac”, “Plave cipele”, “Stigle su me suze ostavljenih žena”, “Hej, šoferi i vozači”, “Bebo”, “Nigdje nema takvih ljudi”, “Ovo nisam ja”, “Zašto ljudi kuće prave, kada postoje kafane”, “Cobra druže” i “Ti amo” na kojoj su sarađivali s Alenom Islamovićem.

Sve numere su različitog zvuka i žanra, zbog čega je i sam album nazvan “šarenim”.

/srpskainfo.com/*