GRADIŠKA: Položeni vijenci i cvijeće na spomen obilježja

Gradiška

mmgradiska 24. april. 2021.

Povodom 76. godišnjice oslobođenja Gradiške u Drugom svjetskom ratu, danas su na spomen obilježjima poginulim borcima NOR-a, žrtvama fašističkog teror i poginulim borcima, na spomen-česmi posvećenoj Dijani Budisavljević, spomen obilježju borcima Obrambeno-otadžbinskog rata u Gradisci, položeni vijenci i cvijeće.

Predsjednik gradskog Odbora SUBNOR-a Nikola Kragulj rekao je da je 24. april jedan od najvažnih datuma u novijoj istoriji Gradiške i naglasio da na području Gradiške trenutno ima 5 živih boraca učesnika II Svijetskog rata, a njihova zadaća kao i njihovih potomaka je da očuvaju i njeguju tradiciju prema Narodno oslobodilačkoj borbi.

Obilježavanje Dana grada Gradiška prisustvovala je delegacija opštine Zubin Potok. Predsjednik opštine Zubin Potok Srđan Vulović izrazio je zadovoljstvo što su danas bili u prilici da, kako je rekao, zajedno sa svojom braćom odaju počast poginulima u II Svijetskom ratu. On je istakao da je impresioniran napretkom i razvojem Gradiške kao modernog grada.

Vijence na Spomen obilježja položile su delagacije Gradskog Odbora saveza udrućenja boraca NOR-a Gradiška, grada Gradiška, delegacije Organizacije poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila. Predstavnici boračke organizacije grada Gradiška, delegacija opštine Zubin Potok i Odbora za pomoć srbima na Kosovu i Metohiji.