U GRADIŠCI ZA DVA DANA KAŽNJENO 159 VOZAČA

Društvo Gradiška

mmgradiska 23. april. 2021.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, sankcinisano 70%.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, 20. i 22.04. realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu traktora, radnih mašina i tehničke neispravnosti vozila.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 227 učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je sankcionisano 159 vozača ili 70%. Po akcentu akcije sankcionisana su 124 vozača, dok je 35 vozača sankcionisano po drugim osnovama.

Od 124 sankcionisana vozača po akcentu akcije, 106 vozača sankcionisano je zbog tehničke neispravnosti vozila, 16 vozača je sankcionisano zbog nekorištenja žutog rotacionog svjetla na traktoru, 1 vozač zbog neregistrovanog traktora i 1 vozač zbog isteka važenja polise osiguranja.

Policijska uprava Gradiška, nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.