Gradski stadion u Gradišci od sad nosi ime “Velimir Sombolac”!

Gradiška Sport

mmgradiska 23. april. 2021.

Na prijedlog Fudbalskog kluba ”Kozara”, Skupština grada Gradiška donijela je Odluku da Gradski stadion od sad nosi ime Velimira Sombolca, proslavljenog fudbalera, trenera i olimpijskog reprezentativca Jugoslavije.

Predsjednik Skupštine grada Milenko Pavlović, koji je i predsjednik ”Kozare”, istakao je da su već duže vrijeme razmišljali o tome da Gradski stadion dobije ime po Velimiru Sombolcu, s obzirom da je on bio jedini olimpijac iz Gradiške i to osvajač zlatne medalje.

”Smatrali smo da to on i njegova porodica apsolutno zaslužuju, a Gradska uprava i Skupština grada su takođe tog mišljenja, kao i većina naših građana”, naglasio je Pavlović.

On je istakao da je činjenica da Gradski stadion u Gradišci i nije u dobrom građevinskom stanju, ali da se radi na tome da se on renovira.

Velimir Sombolac u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nosio je i dres beogradskog Partizana i ljubljanske Olimpije, bio je fudbaler i trener „Kozare“ i banjalučkog “Borca”, selektor reprezentacije Republike Srpske, a ostaće upamćen i kao trener koji je utemeljio rad prepoznatljive škole fudbala u Gradišci.

Sombolac je rođen 1939., a preminuo je u Gradišci 2016. godine.

/radio gradiška/