Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Banjaluci: Počastvovan sam što sam počasni građanin

Banja Luka
Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je počastvovan što je počasni građanin Banjaluke i da mu je to obaveza više da pomaže Banjaluku i da je zbliži sa Beogradom.

Vučić je rekao da su mir i zajednički rad su naša budućnost. Govoreći o političkoj situaciji u BiH, rekao je da je pažljivo saslušao svoje domaćine i da je važno sačuvati mir.

“Za nas je važno da pokušavamo da čuvajući mir i stabilnost poboljšamo naše ekonomije. BiH je za Srbiju treća izvozna destinacija, ukupno trgovinski partner broj sedam. Dakle za nas veoma važan partner”, rekao je Vučić.

Vučić najavio je danas pomoć opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica i Nevesinje u Republici Srpskoj, te Drvaru, opštini sa većinskim srpskim stanovništvo u Federaciji BiH.

Vučić je rekao da je na sjednici Vijeća za saradnju Srpske i Srbije u Banjaluci bilo riječi i o aerodromu Trebinje, za koji smatra da je veliki potencijal i zato će uložiti veliki novac.

On je istakao i značaj infrastrukturnog povezivanja, o čemu su danas razgovarali.

Vučić je rekao da su se saglasili da Srbija pruži značajnu podršku građanima Republike Srpske pri gradnji auto-puta do Bijeljine.

/blportal/