Nosio 45.000 dolara koje nije prijavio: “Pao” prilikom kontrole prtljaga

BiH Hronika

mmgradiska 22. april. 2021.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo predali su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH putnika čiji su inicijali su E.F, kod kojeg su pronašli 45.000 dolara, koje nije prijavio.

Novac je otkriven u nedjelju, 18. aprila, tokom kontrole putnika i prtljaga na letu kompanije “Turkiš erlajns” na relaciji Sarajevo-Istanbul, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o carinskim prekršajima BiH, novac i putnik E.F. predati su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH – Carinska ispostava Aerodrom Sarajevo na dalje postupanje iz njihove nadležnosti.

Službenici Jedinice granične policije Orašje juče su uhapsili muškarac čiji su inicijali M.T, jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opšinski sud u Tuzli zbog nasilničkog ponašanja. On je kontrolisan na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Orašje i predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Dan ranije, 20. aprila, prilikom ulaska u BiH na prelazu Rača uhapšeno je lice čiji su inicijali A.L. jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina predali su ga pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Pripadnici jedinice granične policije Doljani su u ponedjeljak, 19. aprila, pri ulasku u BiH na prelazu Bijača uhapsili državljanina BiH i Hrvatske čiji su inicijali V.B, kojeg su predali pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona /MUP HNK/. Za ovim licem je bila raspisana potraga zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja, navodi se u saopštenju.