SLOM SUPERLIGE Svi Englezi izlaze iz takmičenja bogataša, i Milan najavio odustajanje

Sport

Evropskoj Superligi se bliži kraj i prije zvaničnog početka, a sastanak čelnika ovog takmičenja trajao je gotovo cijelu noć.

Nekoliko minuta prije ponoći stigla je najnovije vijest svi premijerligaški klubovi podnijeće zvaničnu papirologiju za izlazak iz Superlige!

Ovu vijest potvrdio je ugledni BBC, a odmah zatim nadovezao se katalonski Mundo Deportivo s informacijom – UEFA je platila veliki novac premijerligašima da sruše novoformirano takmičenje fudbalskih bogataša!

Kako navodi BBC Liverpul, Mančester junajted, Totenhem i Arsenal donijeli su odluku da izađu iz Superlige nedugo pošto je počeo hitan sastanak osnivača ovog takmičenja, a sve posle inicijalnog koraka koji je napravio Mančester Siti! Klub s Etihada je nedavno javno objavio da se izlazi iz Superlige i da je pokrenuo proceduru da napusti grupu osnivača Superlige.

Prije Mančester Sitija, doduše još ne zvanično, to je učinio i Čelsi. Navijači klupskog prvaka Evrope iz 2012. napravili su haos ispred stadiona uoči susreta protiv Brajtona, unezvjereni zbog odluke kluba da zaigra Superligu. Nisu dali klupskom autobusu da uđe na stadion, a među one koji žive za klub ušao je legendarni Petr Čeh kako bi smirio uzavrelu situaciju. Klub je pod pritiskom ipak donio odluku da podnese papire za rastanak s osnivačima Superlige.

Sada je potpuno jasno da je Superliga poslije dva dana postojanja na virtuelnom nivou doživjela debakl.

Prema informacijama koje postoje i Milan je pokrenuo proceduru izlaska iz ovog takmičenja.

Mančester Junajtedu i Liverpulu nakon posljednjih poteza značajno su opale akcije pa se čask spekuliše i o promjeni vlasnika ovih klubova.

/srpskainfo/