Nestala tinejdžerka pronađena 800 km dalje od kuće u Parizu: Ne sjeća se ko je i kako je došla tamo

Hronika Svijet

Djevojčica iz Njemačke, koja je nestala prije dvije nedjelje, pronađena je više od 800 kilometara dalje u Parizu, ne sjeća se ko je niti kako je dospjela tamo.

Izabela O. (16) nestala je 22. marta iz svog doma u gradu Cele u njemačkoj saveznoj državi Donja Saksonija.

Ona je tog jutra imala onlajn časove, a oko podneva njen mlađi brat je primjetio da nije kod kuće, prenosi Daily mail.

Nakon što se nije vratila kući ni poslije nekoliko sati, njeni roditelji su prijavili nestanak policiji.

Prema riječima roditelja, koji su u vrijeme nestanka bili na poslu, Izabela je napustila kuću, a da sa sobom nije ponijela ključeve, novčanik ili telefon.

Njemačka policija odmah je započela potragu za djevojčicom, a psi tragači su pokušali da pronađu neki njen trag. Međutim, trag je izgubljen u obližnjem tržnom centru.

Dvije nedjelje kasnije, službenik Savezne kriminalističke policije iz nemjačkog grada Visbadena primjetio je “zapanjujuću sličnost” između djevojke na policijskoj objavi na Fejsbuku i neidentifikovane djevojke pronađene u Francuskoj.

Kasnije je potvrđeno da je djevojčica pronađena u Parizu zapravo Izabela. Prema riječima policija, ona je pronađena nepovrijeđena oko 800 kilometara dalje od rodnog grada. Policija je potvrdila da nije bilo dokaza o krivičnom djelu.

Njen otac Tomas rekao je da se djevojčica “iznenada probudila u Francuskoj ne znajući kako je dospijela tamo i pitala lokalno stanovništvo za pomoć”.

Kako se nije sjećala ko je, morala je biti smještena u hraniteljski dom.

Izabela, koja je trenutno na medicinskim pregledima i nalazi se na liječenju, neće biti ponovo spojena sa porodicom dok joj se stanje ne popravi.

Dalji medicinski pregledi trebalo bi da otkriju mogući razlog gubitka pamćenja.

Njen otac za gubitak pamćenja krivi stres izazvan zaključavanjem zbog korona virusa i njegov uticaj na školske zadatke, rekavši da Izabela jednostavno više nije mogla da se nosi sa tim.

Iako je i dalje misterija kako je Izabela stigla u Francusku, portparolka policije je rekla da je slučaj nestale osobe zatvoren za sada.

/atvbl.com//*