RASPAD NA VIDIKU??? BOGATA družina SUPERLIGE počela da se osipa, ODUSTALI Čelsi i Mančester siti

Sport

Fudbalska Superliga je nešto o čemu se posljednjih dana najviše govori, a takmičenje koje bi trebalo da donese tekstonske promjene, je po svemu sudeći ostalo bez jednog od osnivača.

Naime sa spiska od 12 timova, koji bi trebalo da oforme ovo “polu-zatvoreno” takmičenje, otpao je Čelsi, prenosi “Atletik”.

Predsjednik “plavaca” Brus Bak se sastao sa igračima i osobljem kako bi razgovarao o predlozima, dok je ispred “Stamford Bridža” bila grupa navijača koji su protestovali zbog učešća njihovog kluba u Superligi.

Na kraju, donesena je odluka da se tim iz Londona povuče.

Čelsi je ujedno prvi tim koji se odlučio na ovaj korak, od 12 koji su najavili planove za formiranje Superlige Evrope.

Tek što je ova vijest prostrujala svijetom, “pojačana” je: i Mančester siti se povlači iz Superlige! Građani su, navodno, već izašli iz Superlige, uz poruku organizatorima da ne žele da bude dio ove “bogate družine”.

Svi detalji bi uskoro trebalo da budu poznati, a navodno se Siti na ovaj korak odlučio još prije Čelsija, koji tek priprema dokumentaciju, ali će postupiti isto tako.

Odluka Čelsija i Sitija da napuste novo takmičenje ostavlja Arsenal, Liverul, Mančeter junajted i Totenhem kao četiri engleske ekipe koje su još uvijek uključene u Superligu.

Pojavilo se  i puno vijesti o toe da istupa i Atletico Madrid. No, za sada ništa nije službeno. The Athleticov novinar Dermot Corrigan objavio je da je klub odbacio te priče. S druge strane Ben Jacobs javlja kako je od klupskih izvora doznao da će se povući.

/srpskainfo/