Manifestacije povodom obilježavanja dana grada Gradiška biće upriličene 23. i 24. aprila

Gradiška

mmgradiska 20.april. 2021.

Program obilježavanja Dana grada počinje u petak, 23. aprila, kada će Turistička organizacija i Kuća Lijevča i Potkozarja, na Trgu Čubrilovića od 10 časova do 15 ćasova i 30 minuta, organizovati Sajam proizvođača i udruženja žena.

Istog dana, 23. aprila, članovi i prijatelji KUD Kolovit će radni dan provesti u narodnim nošnjama, a nakon toga će u 15 časova u nošnjama prošetati do Trga Čubrilović. Sve to će biti fotografisano i uvršteno u spot kojim će “Kolovit”, putem društvenih mreža uputiti građanima Gradiške čestitku povodom Dana grada.

Subota 24. april. 2021.

Polaganje vijenaca u gradskom spomen parku na spomenike poginulih boraca i žrtava svjetskog i Odbrambeno-otadžinskog rata. Predviđeno je i bratimljenje Gradiške sa opštinom Zubin Potok, te svečanost na kojoj će bit dodjeljenje povelje i zahvalnice zaslužnim pojedincima, ustanovama i preduzećima.

U okviru obilježavanja Dana grada biće otkriven i novoizgrađeni spomenik stradalim Srbima iz Zapadne Slavonije. Predviđeno je da spomenik otkriju srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predsjedni Udruženja prognanih Srba iz Zapadne Slavonije Krsta Žarković.