VELIKA TRAGEDIJA Djevojčica (15) se ubila u porodičnoj kući, tijelo pronašli brat i majka

Hronika Region

Djevojčica (15) noćas se ubila vješanjem u porodičnoj kući u naselju Vinjište u Kragujevcu.

Hitna pomoć je primila poziv nekoliko minuta prije ponoći, ekipa je brzo izašla na teren, reanimirali su djevojčicu, ali je bilo prekasno i ljekari su mogli samo da konstatuju smrt, prenose beogradski mediji.

O samoubistvu maloljetne osobe obaviještena je policija i istražni organi koji su izašli na teren, piše Blic.

Iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) kažu da je na mjestu tragedije obavljen uviđaj i da na tijelu djevojčice nije bilo tragova niti sumnje o nasilnoj smrti, tako da nije izdat nalog za obdukciju.

Prema podacima VJT nesrećnu djevojčicu pronašli su brat i majka, koji su pozvali Hitnu pomoć. Motivi zbog kojih se maloljetna djevojčica ubila za sada nisu poznati.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – ljekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od devet do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povrijeđeni, tužni, očajni, nesigurni…

/srpskainfo.com/*