Mjesta na koja ljudska noga još uvek nije kročila(video)

Svijet Video

Mnoga od tih mjesta toliko su udaljena i nepristupačna da bi nam trebalo puno vremena i truda da ih dosegnemo. Međutim, oni za koje smo čuli i koje za sada vidimo samo na slikama, često zadive svojom ljepotom

Jezero u šumi, Rusija

Nitko ne zna gdje se točno nalazi ovo tajanstveno jezero. Prema nekim tvrdnjama, to bi moglo biti u ruskoj regiji Tjumenj. Kako je jezero završilo tako toplo ušuškano duboko u šumu? To još nije otkriveno.

Honokohau vodopad, Maui

Ovo zabačeno mjesto preplavljeno je zelenilom.

Sam pogled na njega vam daje osećaj izuzetne ljepote, veličanstvenosti i tajnovitosti prirodnog svijeta.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stjenovita ostrva, Palau

Stjenoviti otoci, Palau Za modernu ljudsku civilizaciju ovi su stjenoviti otoci samo zabačeno mjesto od kojeg zapravo nemamo ništa. Iako je danas nenaseljen i netaknut, tokom posljednjih nekoliko hiljada godina arheolozi su sigurni da su ljudi živjeli na njima.

To znamo zbog dokaza koje su pronašli o takozvanim “sićušnim ljudima” – ljudskoj vrsti koja je tamo živjela i imala vrlo spor rast.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stjenovita šuma, Madagaskar

Ove stjenovite izbočine i kanjoni nastali su tokom dugog perioda od milion godina i to uglavnom pod zemljom u obliku ogromnih pećina.

Tokom godina, monsunske kiše ispirale su metar po metar krečnjaka i debele slojeve sedimenta, stvarajući ovaj sistem jedinstvenih, tajanstvenih prirodnih mostova, tornjeva i klisura koji mogu doseći i do 120 metara dubine.

/6yka.com/*