Dvije osobe poginule u “tesli”: Automobil išao velikom brzinom, niko nije bio za volanom(video)

Svijet Video

Dvije osobe su poginule u američkoj državi Teksas u žestokoj saobraćanoj nesreći u automobilu “tesla”, a lokalne vlasti kažu da niko nije bio na vozačevom mjestu u vrijeme kada se dogodila nesreća.

Još nije poznato da li je korišćen automatski pomoćni sistem za vozača.

Iz policije okruga Haris za lokalne medije u Hjustonu rečeno je da je na mjestu nesreće pronađena jedna osoba na mjestu suvozača, a druga na zadnjem sjedištu u olupini u predgrađu Spring u subotu uveče, prenio je AP.

Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vrijeme nesreće.

– Prema položaju tijela, djeluje da su bili samouvjereni tokom vožnje, tako da djeluje da niko nije vozio automobil – rekao je Herman za KHOU-TV.

Policijski službenici kažu da je automobil išao velikom brzinom i da nije uspio da skrene prije nego što je sletio s puta, udarivši u drvo, da bi se potom zapalio.

Identitet nastradalih nije saopšten, a KHOU je saznao da je jedna osoba imala 69 godina, a druga 59.

Iz kompanije Tesla nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Službenici Savezne agencije za bezbjednost u saobraćaju istražuju da li nekoliko saobraćajnih nesreća “tesle” imaju veze sa autopilotom, uključujući i sudare u kojima su automobili podlijetali pod kamionske prikolice.

Kompanija upozorava kupce da pomoćni sistem za vozača, nazvan Autopilot, nije autonomni program za vožnju i da se mora obratiti pažnja, kao i da vozači moraju da budu spremni da preuzmu volan.

Međutim, dodaje Rojters, Nacionalni savez za bezbjednost u saobraćaju je saopštio da sistem dozvoljava vozačima da ne obraćaju pažnju i da ne uspjeva da razgraniči kada može da se koristi Autopilot.

/srpskainfo.com/*