LOLA SE UDAVALA TRI PUTA, ALI NIJEDAN BRAK NIJE POTRAJAO: Voli me voli ili me ostavi…(video)

Kultura Muzika Video

Novakovićevoj su se divile sve generacije, kako zbog vokala, tako i njeverovatne energije.

Proslavljena pjevačica Lola Novaković napravila vrsnu muzički karijeru širom regiona, ali nas je napustila 3. aprila 2016. godine. Rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina stekla je ogromnu popularnost, hitovi, turneje, nagrade i festivali su se nizali, a karte za njene koncerte nestajale su sa blagajni za svega nekoliko sati.

1962. predstavljala je Jugoslaviju na Pjesmi Evrovizije, i sa pjesmom “Ne pali svjetla u sumrak” osvojila 4. mjesto.

Kao i njena karijera, i privatan život Lole Novaković bio je veoma zanimljiv i buran. Udavala se tri puta. Njen prvi suprug bio je profesor fiskulture Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dvije godine.

Lola Novaković

Godine 1966. se udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije “Panameriken”, sa kojim je provela 4 godine, međutim ni ta ljubav nije imala uspjeha te je okončana razvodom. Treći brak bio je prepun kontroverzi.

Iako je bila velika zvijezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cijenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cijela Jugoslavija.

Posljednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. Naime, prije pet godina komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodimo, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrijednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri mjeseca kasnije, ova vijest je dospjela u javnost, na insistiranje njenog dugogdišnjeg prijatelja.

/glossy.espreso.co.rs/*