Srbija će ga voljeti još više: Kako je Ibrahimović spasao Zvezdu drakonske kazne?

Sport
Crvena zvezda kažnjena je od Evropske fudbalske federacije igranjem jedne utakmice bez publike, te novčano sa 30.000 evra.

Razlog je vrijeđanje Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi, zbog čega je “crveno-bijelima” prijetila drastičnija kazna od ove donesene.

Glavni “krivac” da Zvezda ne bude drakonski kažnjena je, ni manje ni više, nego Zlatan Ibrahimović, meta napada “navijača”.

Šveđanin je vrlo lako mogao da nakon utakmice podnese privatnu tužbu, međutim, nije želio. I ne samo to, nego je sastavio izjavu u kojoj je kazao da su mu dva dana u Beogradu bila sjajna, da mu je klub iz Ljutice Bogdana ukazao veliku čast i poštovanje, te da ga povici sa tribina nisu uvrijedili.

Sve to je poslao, kako piše Mozzartsport, na adresu Disciplinske komisije UEFA, te na taj način uticao na njihovu konačnu presudu.

Zlatan je sve ovo uradio, vjerovatno, zbog velikog prijateljstva sa Dejanom Stankovićem i Sinišom Mihajlovićem, a nema sumnje da će ga ljudi u Srbiji nakon ovoga voljeti i poštovati još više, naročito navijači Zvezde, piše B92.net.

/bl-portal.com/*