David Beckham je novi brend ambasador Maseratija, u videu “zapalio” gume(video)

Auto-moto Video

Zahvaljujući nedavnom debiju superautomobila MC20, Maserati ponovo privlači pažnju, a u tome će definitivno pomoći i novi brend ambasador.

Pored superautomobila MC20, Maserati se priprema i za predstavljanje svog novog crossovera pod nazivom Grecale, koji će se prodavati uz model Levante. Kompanija mora prodavati više automobila kako bi preživjela, a u tome će joj pokušati novi brend ambasador.

Radi se o bivšoj nogometnoj zvijezdi, igraču Manchester Uniteda, Real Madrida, Milana, Los Angeles Galaxyja i PSG-a, fenomenalnom Englezu Davidu Beckhamu.

Beckham je poznat kao ljubitelj automobila, a u svom vlasništvu je imao nekoliko fantastičnih automobila među kojima su Aston Martin V8 Volante, McLaren 720S, Porsche 911 Turbo Cabriolet i drugi.

Iz Maseratija poručuju da će Beckham “odvesti brend naprijed u prvi plan luksuznih automobila u 21. stoljeću” dok se kompanija priprema za ulazak u novu električnu eru.

“Brend ide prema naprijed. Maserati je po svojoj prirodi inovativan, pokreće ga strast i ima unikatan dizajn. Partnerstvo s Davidom je utjelovljenje tih vrijednosti”, rekao je šef marketinga u Maseratiju Paolo Tubito.

“Ovo je uzbudljivo vrijeme za mene u kojem počinjem partnerstvo s Maseratijem, legendarnim italijanskim brendom koji dijeli moju strast i poštovanje prema inovacijama i dizajnu. Radujem se zajedničkom radu u ovom važnom periodu za njihovu historiju i nastavku njihovog rada na globalnom nivou”, kazao je Beckham.

Maserati nije otkrio detalje o partnerstvu, ali će se Beckham definitivno pojavljivati u promotivnim klipovima i prilikom lansiranja novih modela. Prvi video koji je već objavljen predstavlja početak partnerstva, a prikazuje popularnog Becksa kako na trenutak zapostavlja svoj gusti raspored kako bi se zabavio u Maseratiju Levante Trofeo u Miamiju.

Snažni 3,8-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 590 KS i 730 Nm obrtnog momenta mu je omogućio da “zapali gume”, što ga je oraspoložilo i izazvalo osmijeh na njegovom licu.

Beckham je zaista sve sam obavio tokom snimanja promotivnog videa uz nadzor profesionalnih vozača.

/klix.ba/*