Turković: I meni bi bilo draže da kupovinu obavljam s porodicom, ali moram pod službenom pratnjom

BiH Društvo

Nakon što su objavljene fotografije ministrice vanjskih poslova Bisere Turković kako odlazi u prodavnicu uz službenu pratnju reagovala je i ona sama kazavši da to nije uradila zato što želi nego zato što mora.Po komentarima ispod objavljenih fotografija ministrice Turković koja u nabavku ide službenim automobilima vidi se da je javnost ljuta zbog ovakvog čina. Turković ističe da to nije mogla izbjeći jer je po zakonu obavezna pratnja.

“Večeras me neko uslikao kako kupujem namirnice u Bingu i to objavio na društvenim mrežama, tobože da me kompromitira. Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze”, napisala je ona.

“Bisera Turkovic

Večeras me neko uslikao kako kupujem namirnice u Bingu i to objavio na društvenim mrežama, tobože da me kompromitira. Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze.

Vjerujte da bi i meni bilo draže da sam kupovinu obavila u miru sa porodicom za vikend nego da sam to uradila ovako, u zadnji tren, pred iftar nakon dugog radnog dana. Ali, mora se brinuti i o porodici i domaćinstvu, posebno u ovo vrijeme ramazana.”

Dalje dodaje kako bi i njoj bilo draže kupovinu obaviti “u miru s porodicom za vikend” nego ovako u posljednji trenutak “nakon dugog radnog dana”.

“Ali, mora se brinuti i o porodici i domaćinstvu, posebno u ovo vrijeme ramazana”, zaključila je ona.

Ministrica Turković, po zakonu ima pravo na pratnju, ali ne i obavezu. U svakom momentu, prilikom i nakon preuzimanja dužnosti dopredsjedavajuće Vijeća ministara BiH, ona se mogla odreći 24-satne pratnje.

Naravno, pratnja je mnogim funkcionerima potrebna u velikom dijelu dana, no u kupovini namirnica nije, s obzirom na to da posao obezbjeđenja nije nošenje kesa nego sigurnost.

/klix.ba/*