SLOVENIJA SE OTKLJUČAVA Nakon pola godine ukida se policijski čas, ponovo se otvaraju škole

Region

Nakon 11-dnevnog “zaključavanja”, u Sloveniji se danas ublžavaju antiepidemijske mjere, ukida se 6-mesečni noćni policijski čas i ponovo se otvaraju škole.

U paosnovnim školama ponovo će početi nastava, dok će u srednjim biti uveden alternativni model po kojem će se grupe srednjoškolaca koje dolaze u školu smjenjivati jednom nedjeljno sa onima koji su nastavu slušali kod kuće.

Na fakultetima i viskim školama i dalje će važiti nešto strožiji režim održavanja nastave sa manjim grupama od najviše 10 studenata, kojima će biti dozvoljeno da dolaze na fakultete zbog vježbi ili na ispite, prenosi STA.

Ponovo će biti otvoreni radnje i institucije kulture, ski centrima će takođe biti dozvoljen rad, a ukida se i zabrana sportskih aktivnosti u koje nije uključeno više od 10 ljudi.

Barovi i restorana moći će da dostavljaju hranu i piće, a u zatvorenom prostoru biće dozvoljeno prisustvo samo za “biznis tu biznis” (B2B) goste.

Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru je i dalje obavezno, ali se ukida nošenje maski na otvorenom prostoru, mjera koja je uz policijski čas bile veoma nepopularna u Sloveniji.

/cafe.ba/