Ženska i muška ekipa karate kluba NITENA iz Gradiške Šampioni BiH

Gradiška Sport

U Gradačcu je održano karate prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke.

Takmičari Kluba borilačkih vještina NITEN iz Gradiške, predvođeni trenerom Janetom Kutićem, osvojili su 6 medalja od toga: 2 zlatne medalje, 1 srebrnu i 3 bronzane medalje.

Ovim rezultatom potvrdili su da su u samom vrhu karate sporta u Bosni i Hercegovini u kontinuitetu posljednjih pet godina što je u seniorskoj konkurenciji jako teško.

U generalnom plasmanu klubova karatisti iz Gradiške zauzeli su 4. mjesto od 50 klubova koliko je učestvovalo.

Šampioni Bosne i Hercegovine postali su:

Ženska ekipa u katama u sastavu: Kutić Nevena, Zjajić Marija, Šukalo Ivana. Muška ekipa u katama, peti put za redom prvaci BIH u sastavu: Selak Jovo, Popadić Slobodan, Golić Damjan. Srebrenu medalju je osvojio Petrović Aleksandar kate veterani od 35 – 45 godina.

Bronzane medalje: Zjajić Marija kate seniorke, Babić Aleksandar borbe – 60kg, Selak Jovo kate veterani od 35 – 45 godina.

Ovim rezultatom obe ekipe kao šampioni države plasirale su se na Evropsko karate prvenstvo koje se ove godine održava u Poreču, Hrvatska.

Pored Evropskog prvenstva, status karate reprezentativca BiH, pravo nastupa na Balkanskom prvenstvu imaće 8 takmičara Kluba borilačkih vještina NITEN što je ogroman uspjeh ne samo za ovaj klub već i za sport u Gradišci.

/radio kozara 89,9/