Dodik na sastanku u Gradišci najavio rekonstrukciju magistralnih puteva Klašnice-Gradiška i Vrbaška-Kozarska Dubica.

Gradiška

Dodik je posjetio da je u prethodnom periodu Gradiška povezana auto-putem sa Banjalukom i Dobojem, ističući da će izgradnjom novog mosta na Savi i povezivanjem sa auto-putem Beograd-Zagreb biti otvorene nove razvojne mogućnosti.

“Mi moramo da iskoristimo tu priliku i to već ozbiljno koriste gradinačelnik Adžić i njegovi saradnici. Izgrađeno je mnogo i o tome moramo da govorimo, ali i da gledamo unaprijed”, rekao je Dodik.

Kao veoma važno za bezbjednost stanovništva i materijalnih dobara, Dodik je istakao rekonstrukciju Savskog nasipa u dužini od 56 kilometara, sa pripadajućim pumpnim stanicama.

On je ukazao i na značaj ulaganja u energetsku efikasnost Bolnice, te dodao da bi u taj projekat trebalo da uđe i zgrada Gimnazije u Gradišci

Prema njegovim riječima, razvoj Gradiške treba da bude nastavljen, ali da ambicija ne smije da ugrozi lokalne javne finansije koje moraju da budu uravnotežene i realne.

“Ako dođemo u poziciju da zahvatimo više neko što možemo iznijeti onda možemo da ugrozimo budući razvoj”, rekao je Dodik i dodao da je povezanost lokalnih i republičkih vlasti najbolji mogući način da se odgovori na sve izazove.

On je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom grada Gradiška najavio da će u naredna tri mjeseca posjetiti sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

/srna/