Zbog sniježnih padavina Saobraćaj za teretna vozila na pojedinim dionicama Srpske, OBUSTAVLJEN!

Republika Srpska

mmgradiska 06. april, 2021.

Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila na dionicama Kupres-Šuica i Drvar-Bosanski Petrovac, zbog novih snježnih padavina.

Saobraćaj se danas u RS odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. U višim planinskim predjelima i preko prevoja kolovozi su mjestimično zasniježeni, posebno na dionicama Kneževo –Kotor Varoš i Mrkonjić Grad-Mlinište.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na povećenu opasnost od odrna zemlje i kamenja na kolovoz. Izdvajamo putni pravac Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen. Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na dionicama Kupres-Šuica i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac i Glamoč-Mlinište. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, saopšteno je iz AMS RS.