Uhapšen zbog sumnje da je sjekirom pokušao ubiti poznanika

Hronika Republika Srpska

BROD – Joco M. (59) iz Broda, uhapšen je zbog pokušaja ubistva poznanika i sugrađanina S.G. (65) kojeg je kako se sumnja udario sjekirom u glavu, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako saznajemo, oštećeni je zadobio udarac tupim dijelom sjekire te je potražio ljekarsku pomoć a ljekari su slučaj prijavili policiji pa je osumnjičeni za napad uhapšen.

Iz policije je saopšteno da su službenici Policijske stanice Brod, juče uhapsili J.M. iz Broda, koje je prethodnog dana u Brodu izvršilo krivično djelo ubistvo u pokušaju.

“Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u nedjelju u Brodu, licu inicijala S. G. iz Broda, sjekirom nanijelo tjelesne povrede. Povrijeđeno lice je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Brod prevezeno u dobojsku bolnicu”, navode iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, tog dana bili su zajedno u gradu osumnjičeni i oštećeni te je došlo do verbalnog sukoba a zatim i do fizičkog.

Sjekira za koju se sumnja da je njom počinjemo krivično djelo, pronađena je u gepeku vozila oštećenog kao i palica što je oduzeto te policija utvrđuje čiji su ovi predmeti.

“Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, 04.04.2021. godine, izvršen je pretres putničkog automobila marke „VW Jetta” kojeg koristi lice inicijala S.G., prilikom čega je pronađena i oduzeta sjekira sa tragovima crvene boje koji asociraju na krv i gumena palica, koji će da posluže kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz polcije.

Osumnjičeni muškarac je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

/nezavisne.com/*