Organi djevojčice odlaze u Mađarsku i Austriju

Hronika Region

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju.

Direktor Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je jutros da je potrebno provesti složenu formalno-pravnu proceduru kako bi se donirali organi dvije i po godine djevojčice koja je podlegla ozljedama juče.

Roić je kasnije rekao kako organi idu u Austriju i Mađarsku. – Vrlo tužan epilog slučaja koji je duboko potresao čitavu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija – rekao je Roić jutros na konferenciji za novinare ispred Klaićeve bolnice. Pedijatrica u Jedinici intenzivnog liječenja Karmen Kondža, koja je djevojčicu primila, kazala je da su proveli sve mjere intenzivističkog liječenja, no unatoč svemu rezultat je tragičan.

  • Djevojčica koja je imala tragičan život učinila je možda da se osvijesti socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela ona će donirati organe i spasiti neke druge živote. Učinili smo sve – rekla je Kondža. Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju. Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opštu bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu. Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu, rekao je u četvrtak ravnatelj OB-a Nova Gradiška Josip Kolodziej.

/vecernji.hr/*