Kod Sinja policija upala na tulum s 300 ljudi koji su ih zasuli flašama

Hronika Region

Prava drama odvijala se sinoć u Brnazama kod Sinja. Naime, djelatnici policije dobili su dojavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira.

Po izlasku na teren, u jednom objektu zatekli su 300-tinjak osoba. Osmah po ulasku u objekt, policijski službenici su napadnuti od strane nekoliko osoba pa su u pomoć priskočili i pripadnici Interventne jedinice policije, prenosi Tportal.hr

‘Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze, ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna muzika.

Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba napadnuti su policijski službenici od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacili flaše.

Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju gdje su im utvrđene lakše tjelesne povrede.

Obzirom na oglušavanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem.

Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhapšen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju’, stoji u odgovoru iz PU splitsko-dalmatinske.

/Tportal.hr/