Djevojčica koju su roditelji PRETUKLI izgubila bitku za život, hranitelj očajan

Region

Hranitelj djevojčice koja je danas izgubila borbu za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, poslije stravičnog premlaćivanja roditelja, rekao je da je nesrećno dijete u njegovoj porodici bilo od trećeg mjeseca svog života pa do novembra 2020.

‘Nedugo nakon što smo se vratili iz Zagreba svojoj kući dobili smo informaciju da je naše dijete preminulo. Sad si razmišljam, kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija, moj gospodine… ‘, ispričao je shrvani Branko Bojić.

Znali smo koliko je teška situacija, da su joj šanse za preživljavanje vrlo male, ali nekako smo se sve nadali da će se dogoditi čudo, da će naše dijete ipak dobiti ovu bitku… – teška glasa ispričao je za Jutarnji list Branko Bojić nakon smrti 2,5 godišnje djevojčice koja je podlegla teškim tjelesnim povredama i preminula u bolnici u Zagrebu, gdje je završila nakon što ju je, kako se osnovano sumnja, pretkula njezina 24-godišnja biološka majka, koja je skupa sa svojim 27-godišnjim suprugom i ocem malene u istražnom zatvoru.

Branko Bojić sa suprugom Darijom malenu su udomili kada joj je bilo svega tri mjeseca i s njima ostala pune dvije godine, do prošloga novembra. Tada je Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška odlučio udovoljiti želji njenih bioloških roditelja i djevojčicu vratiti u primarnu porodicu.

Živjela je tamo pet mjeseci. Inspekcijski nadzor Ministarstva rada, porodice i socijalne politike utvrdio je da se dijete nije trebalo izuzeti iz hraniteljske porodice i vratiti biološkim roditeljima.

‘Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Mi imamo svoje dvoje odrasle djece kojima smo biološki roditelji, ali i nju smo smatrali našim prirodnim članom. Jako smo teško podnijeli odvajanje od nje, srce nam se paralo kada je odlazila, a danas se osjećamo užasno, ali i prazno’, kazao je Branko za Jutarnji list.

Na Uskrs je njemu i supruzi omogućeno da vide djevojčicu.

‘Za nas je to bio pravi Uskrs, jer smo dobili priliku na pet minuta doći u bolnicu i vidjeti dijete na čemu se zahvaljujemo direktoru bolnice i ljudima koji su to organizirali i omogućili nam da je vidimo, da se barem na takav način oprostimo od nje, iako nismo razmišljali da je to oproštaj, nego samo jedan kratki susret do skorog novog viđenja u ovom životu, u našoj kući, nekako smo se u dubini duše nadali da će nam se vratiti živa i zdrava, da će se dogoditi čudo… I supruzi i meni nekako je lakše što smo je barem na kratko vidjeli, ali ova tuga ostat će nam kao trajni biljeg na duši’, ispričao je Branko kroz suze.

Nedugo nakon što su se vratili iz Zagreba kući, kako je rekao, dobili su informaciju da je djevojčica preminula.

‘Sad razmišljam, kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija, moj gospodine…’, rekao je te poručio: ‘Za naše dijete je kasno, ali želim od sveg srca da se ovakva tragedija više nikada, nikome i i nigdje ne dogodi. Treba se to u sistemu dotjerati u red. Ovo se nije smjelo dogoditi’, istaknuo je shrvani Branko Bojić.

/jutarnji list/