Tragedija kod Bazela: Poginuli Srbi, izletjeli autom iz krivine pa se ZAKUCALI U DRVO

Hronika Svijet

Dva mladića porijeklom iz Srbije poginuli su u srijedu uveče u saobraćajnoj nesreći u Švajcarskoj, u mjestu Dornah.

Oni su se nalazili u u automobilu “BMW”, zajedno s još jednom osobom, a njihovo vozilo je sletjelo s puta u krivini i udarilo u drvo, prenosi Objektiv.

Svjedok nesreće kazao je za švajcarski Blik je da vozaču i suvozaču hitne službe nisu mogle da pomognu, dok je treći putnik, mladić koji je bio na zadnjem sjedištu, teško povrijeđen. Kada se dogodio stravičan udar, iz kola se začuo jauk mladića koji je vikao da mu je noga ostala zarobljena.

Istraga je pokazala da je za volanom bio mladić iz Bazela i vjerovatno je velikom brzinom uletio u krivinu.

Reporteri švajcarskog lista na Veliki petak zatekli su porodicu jednog od stradalih, koji su obišli mjesto nesreće i jedni drugima plakali na ramenu. Na mjesto nesreće položili su bijele ruže i zapalili svijeće.

Ujak poginulog mladića ispričao je da je u pitanju bio najnoviji model automobila i da je imao oko 400 konjskih snaga, kao i da je najvjerovatnije prebrzo uletio u krivinu, ali porodica još ne zna koliko brzo je zaista vozio.

Na mjesto nesreće došao je i bračni par Petković, Svetlana i Rade, koji su kazali da jednog od mladića znaju odmalena. Svetlana je zaplakala: “Užasno je i tužno, nemamo riječi”-

Mladić (27) je prema informacijama Blika iz kantona Argau.

– On je bio miran, divan momak. Više puta sam ga sretao i uvijek smo se prijatno pozdravili. Koliko znam, radio je za farmaceutsku kompaniju – katao je njegov komšija.

Na zadnjem sjedištu nalazio se momak (26). On je preživio nesreću i nije životno ugrožen.

/srpskainfo.com/*