Toyota bez vozača napravila haos(video)

Auto-moto Video

Ukoliko je nekome potrebna demonstracija načina na koji nikada ne bi trebalo da izlazi sa parkinga, onda je ovaj video savršena vizuelizacija takve pokazne vježbe.

Malo je detalja o ovom klipu poznato, osim što je kako djeluje snimljen negdje u Aziji i predstavlja nam jedan Toyota automobil u pokušaju bježanja od svog vlasnika.

Kamera na kontrolnoj tabli kolege šofera koji se nalazio iza, uhvatila je ženskog vozača Toyota modela tokom izlaska iz istog radi plaćanja parkinga i podizanja rampe. Iz čista mira, automobil je počeo ubrzavati naprijed da bi potom junački probio spuštenu rampu parkinga.

Vozač može biti viđen kako trči pored svog modela dok on istovremeno ubrzava ka otvorenom putu, ali je potpuno nemoćna i ne može ga zaustaviti. Toyota se zaustavila tek kada se zakucala u bočni dio parkiranog automobila.

Veoma je teško zaključiti šta se ovdje u stvari dogodilo, ali kako djeluje, vozač je jednostavno napustio svoje vozilo na parking mjestu ne podigavši ručnu kočnicu. Naravno tu je i mogućnost da je sam automobil doživio određenu vrstu mehaničkog problema koji ga je ubrzao naprijed.

Tačna šteta izazvana na oba vozila prilikom zaustavljanja Toyota modela potpuno je nejasna, ali kako se čini, pomahnitalom modelu biće potrebni nov branik i prednja maska, dok su vrata automobila u koji je udario spremna za skupocjenu zamjenu ili peglanje, prenosi B92.

/B92/*