Gradiška: Kontejner sa popularnog broda „Evergreen“ završio u Mačkovcu

Gradiška

Veliki brodski kontejner dug 12 metara sa broda „Evergreen“ nalazi se u Mačkovcu.

Prije mjesec dana pčelar Saša Tomić kupio je rashodovani kontejner koji je godinama pripadao velikom teretnom brodu „Ebergreen“, poznatom po nedavno okončanom incidentu u kanalu Suec.
Brod “Evergreen” bio je nasukan pet dana poprijeko u jednom od najprometnijih trgovačkih pomorskih puteva te je oko 300 brodova čekalo s obje strane kanala na prolazak.


“Moji prijatelji kažu da „Evergreen“ još ne bi bio odsukan da nisam kupio ovaj teški kontejner i da ga nisam rasteretio. Inače kontejner će mi biti ostava za alat i košnice, radionica,mjesto za odmor…Velika je slučajnost da je kontejner sa logom čuvenog broda završio upravo ovdje kod mene u Mačkovcu, na pčelinjaku, rekao je Tomić

Kontejner „Evergreen“ nalazi se pored veoma frekventnog šetališta, pa brojni ljubitelji prirode zastaju i fotografišu ovaj objekat, koji je stacioniran samo pet kilometara od Gradiške.
Nakon plovidbe mjerene milionima milja stacioniran je u pčelinjaku, i služiće u sasvim druge svrhe.
Zanimljivo je da je kontejner napravljen daleke 1984. godine u Sjedinjenim američkim državama, što je vidljivo na pločici sa osnovnim podacima.

/moja srpska/boško grgić