“NEĆE GARA DA PRIMI VAKCINU” Studenti zaigrali kolo, za koronu ne mare (VIDEO)

Region

Uprkos sve većem broju zaraženih i preminulih, apelima medicinskih radinika koji stalno govore o prebukiranom sistemu, veliki broj ljudi i dalje prkosi, te tjera po svome, kao da nismo u korona haosu.

Kada su snimili satiričnu pjesmu “Vakcina” članovi grupe “Goci bend”, vjerovatno nisu mogli ni da sanjaju da će njihov tekst postati omiljena pjesma kod mladih kada se radi o protivljenju mjerama zaštite od virusa korona. A, to se upravo i dogodilo u podzemnom prolazu kod Zelenog venca u centru Beograda, piše Blic.

Bez maski, bez distance, u uskom grlu ovog prolaza kroz koji dnevno prođe nekoliko desetina hiljada Beograđana, studenti su razdragano igrali kolce i na glas pevali stihove ove pjesme “Neće Gara da primi vakcinu, ne vjeruje u svjetsku medicinu, neće Gara da primi vakcinu, ona bocu prima na Sokocu”.

Pjesma valjda šaljiva, raspoloženje na nivou, a Beograd najveće žarište korona virusa u Srbiji.

“Ja se iskreno nadam da ovo nisu studenti Medicinskog fakulteta”, navodi se u jednom od komentara.

“Zadnje je vrijeme došlo kada omladina koja treba da bude nosilac promjene zaigra kolo gluposti”, neki su od komentara na Tviteru ispod ovog snimka.

Korona virus odnosi živote, i brojke nisu nimalo ohrabrujuće. Ukoliko pojedinci nastave da se umjesto u koštac sa koronom hvataju u kolo sa njom ono “udri brigu na veselje” prije bi moglo da se pretvori u “odnio vrag šalu”.

/srpskainfo/