Ilegalno priključio struju pa napravio laboratoriju za drogu

Region

Više od 16 kilograma marihuane jedna je od većih zapljena na području koju pokriva riječka policija u proteklih godinu dana, a “travu” su pronašli u kući muškarca na području Opatije.

Kuću je muškarac (49) pretvorio u laboratoriju za uzgoj konoplje i proizvodnju marihuane, a drogu su našli tokom pretrage kuće u ponedjeljak.

U kući je ukupno bilo 16,1 kilogram marihuane, 224 stabljike indijske konoplje, 350 sjemenki, nekoliko doza ulja indijske konoplje, ali i gedžeti potrebni za uzgoj u zatvorenom – više od 20 reflektora, uređaji za vlaženje vazduha, ventilatori, filteri i druga oprema.

Policija je utvrdila da je muškarac od januara prošle godine do januaru ove godine nabavio, zasadio i uzgojio indijsku konoplju od koje je proizvodio marihuanu i ulje kanabisa kako bi drogu dalje dilao.

Drogu je uzgajao u prizemlju i potkrovlju kuće, a početkom prošle godine ilegalno se spojio na naponski kabal kako bi izbjegao visoke račune za struju i oštetio Elektru za najmanje 20.000 kuna.

Nakon istrage, muškarca su krivično prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te za krivično djelo krađe i predali pritvorskom nadzorniku.

/nezavisne.com/*