Nevjerojatni slučajevi: Bilo im dosadno u izolaciji pa otišli do – policije! Austrijanci s koronom se vozikali po Lici

Društvo Region
Čovjek je na bolovanju pa je krenuo u šoping u obližnji Bihać.

Zbog počinjenih kršenja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, izdati su im prekršajni nalozi

Iako proteklog vikenda na području koje je u nadležnosti Policijske uprave ličko-senjske nakon dužeg razdoblja provale, krađe i prijetnji, takvi zločini nisu zabilježeni, to ne znači da je sve bilo kako treba.

Već smo pisali o Gospićaninu koji je bio pozitivan na COVID-19 i pod mjerom samoizolacije, ali je unatoč tom šetao po vani i do trgovina. Protekloga vikenda taj je negativni trend nastavljen jer je evidentirano još pet slučaja kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

Da apsurd bude potpun pobrinuli su se građani Otočca (52) i Korenice (43). Dvojica muškaraca došla su u policijske stanice u svojim gradovima i zatražila od policajaca dokumente i informacije na šalterima. Kako su i sami priznali, bilo im je dosadno sjediti kod kuće i čekati da se potpuno oporave od korone.

Samoizlolacija se krši u svojim sredinama, ali i u drugim državama! Policija je kod Donjeg Lapca zaustavila jučer strani automobil austrijske registracijske oznake pa su utvrdili da se dvojici zatečenih austrijskih državljana, 54-godišnjak i 61-godišnjak ne pridržavaju izrečene sigurnosne mjere samoizolacije jer su pozitivni na COVID-19.

Kako su tada sami rekli „malo su se vozikali Likom i Hrvatskom“!

Na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo na izlazu iz Republike Hrvatske u BiH zatečen je 45-godišnji hrvatski državljanin koji se također nije pridržavao izrečene mjere samoizolacije. Čovjek je na bolovanju pa je krenuo u šoping u obližnji Bihać.

/novilist.hr/*