“Šta se desilo, to ne znam ni danas” Muž Silvane Armenulić o SMRTI SUPRUGE koja je potresla region(video)

Kultura Muzika

Jugoslovenska pjevačica Silvana Armenulić tragično je izgubila život 1976. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš.

Pored nevjerovatnog glasa Silvana je važila za fatalnu ženu rijetke ljepote, a iako su mnogi pokušali da osvoje njeno srce, to je uspio samo Radmilo Armenulić, teniski stručnjaku sa kojim se vjenčala 1962. godine.

U svojoj ispovjesti, Radmilo je govorio o svom životu, te se prisjetio i supruge i tragedije u kojoj je nastradala.

– Rano sam se oženio prvi put. Bilo je to 1962. godine. Silvana je nesrećno nastradala 1976. godine, pa sam se poslije 13 godina ponovo oženio, i to Mirom, koju sam dugo poznavao. Silvanu sam upoznao u hotelu “Grand”, tamo je pjevala. Jedan moj prijatelj, nažalost pokojni, Koča, čija je žena isto pjevala, bio navalio: “Ajde da odemo u ‘Grand’, ajde da odemo!” I odemo. Silvana je pjevala neku pjesmu i ja sam joj rekao da ne pejva dobro i da ja znam riječi. Zapisao sam joj riječi i sećam se da je posle pjevala baš onako kako sam joj napisao. To je, takoreći, bila ljubav na prvi pogled. Ona se u to vrijeme zabavljala sa jednim apotekarom, ubrzo su raskinuli i mi smo krenuli. Vjenčali smo se, ja sam otišao u Njemačku, tada mi se rodila i kćerka, pa su njih dvije dolazile kod mene. Silvana je u to vrijeme postala mnogo popularna, nakon serije “Ljubav na seoski način”. I život joj se završio tragično. Ne volim mnogo ni da pričam o tome.

Armenulić je ovako govorio o saobraćajnoj nesreći u kojoj je nastradala njegova tadašnja supruga, prenosi Blic.ž

Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zaboljela glava. Pjevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem promenila u Kolarima i on je sjeo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili je zaspao, šta se desilo, to se ne zna ni dan-danas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mjestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila u drugom stanju. I to je cijela priča.

– Što se tiče velikih životnih radosti, kad me već pitate, velika je, naravno, bila rođenje moje kćerke, svi u porodici su se radovali, nema tu šta. Pa onda rođenje unuka. E, a najveća teniska radost je kad smo dobili Francuze u Beogradu 1985. godine, jer su oni bili izraziti favoriti sa tri igrača iz top deset. To niko nije vkerovao, bila je stvarno ogromna radost. Ma, svi uspkesi su me radovali! Kad mi kažu da se u porazu uči… To… Ma… Ja poraze nisam podnosio. Mnogi neće da priznaju da je tako – rekao je Radmilo Armenulić za “Kurir”.

/srpskainfo.com/*