Ronaldu poništen čist pogodak protiv Srbije NEKOREKTNI RONALDO: Kapiten Portugala je bio u pravu, ali je pokazao zašto ga mnogi mrze (VIDEO)

Sport

mmgradiska 28. mart, 2021.

Fudbaleri Srbije i Portugala rezultatom 2:2 su remizirali u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a Cristiano Ronaldo je u posljednjim sekundama meča postigao pogodak, koji je sudija nije priznao

Gol nije priznat iako je lopta prešla liniju, a niko to nije vidio, iako su ponovljeni snimci pokazali da je lopta prešla liniju.

Kapiten Portugala je protestvovao kod pomoćnog sudije pokazujući da je lopta prešla gol liniju. Međutim, arbitri nisu promijenili svoju odluku.

Ljutiti Ronaldo nije želio da sačeka preostalo vrijeme do kraja, već je krenuo ka tunelu pokazujući rukama da je “već gotovo” i koliko je lopta bila u golu.

Zatim je bacio kapitensku traku i uz prepoznatljivo “brbljanje” otišao ne sačekavši ostale aktere meča, a sportski običaju nalažu da se na kraju pruži ruka.

Uz to, Ronaldo je vikao: Neću da igram!

On svakao spada među najbolje fudbalere svijeta svih vremena, ali je ovim gestom pokazao zašto ga mnogi ne podnose ili mrze.

image
image