“PAKLENE ULICE” U Čačku se noću organizuju ulične trke, mještani u strahu

Društvo Region

Kod gradskog bedema u Čačku mjesecima unazad stanovnici su vide okupljanje mladih, koji tu prvo parkiraju svoja vozila, a zatim “žurka” počinje.

Vikendom je tu i oko 30 automobila, nakon što se okupe, kreće driftovanje. Tu je u blizini pješačka zona, pa nije nimalo svejedno ako se zadesite u šetnji. Često se dešava da se nekoliko njih u isto vrijeme “potpisuje pod ručnom”. Vjerujte da to izgleda, ali i zvuči kao u akcionim filmovima. Strah nas je da se u to vrijeme nađemo van kuće, ali strah nas je i za njih, jer ta bahatost u vožnji zaista izgleda jezivo kad je posmatrate sa strane rekao je jedan od očevidaca, prenosi Blic.

Međutim, tu nije kraj. Nakon što noć malo odmakne i smanji se frekfencija saobraćaja i pješaka, vozači počinju da se trkaju i to ka centru grada, što je dodatna opasnost.

– Nakon 22 sata čuje se turiranje motora, a zatim trkanje. Dionica kojim se kreću ja jako kratka, nepunih 100 metara i onda se poslije samo par sekundi čuje njihovo naglo kočenje, a zatim nastavljaju ka centru grada. Do mene je stigla informacija da se trke kasnije organizuju i na nekoliko drugih lokacija u gradu. Jasno je da je cijela ova situacija mladima oduzela mnogo toga, ali je nedopustivo da im ovo bude vid zabave, jer na taj način mogu da ugroze i sebe i druge – kaže Čačanin.

Stanovnici ovog djela grada na Moravi ističu da samo pukom srećom do sada nije došlo do većeg incidenta i da je pitanja dana, ako se ovakva okupljanja nastave.

Ono što je primjetno da osim vozila čačanskih tablica, na trkama učestvuju vozila koja imaju registarske oznake obližnjih opština i gradova.

/srpskainfo.com/*