Ovakvu dodatnu opremu u jednom automobilu ne biste očekivali (video)

Auto-moto Video

Toyotin luksuzni brend, koga mnogi ljubitelji automobila smatraju japanskim Mercedsom, i do sada je imao zanimljiva izdanja i zdanja i posebne verzije.

Izgleda, međutim, da je Lexus u posljednje vrijeme prilično umjetnički nastrojen. Dokaz toga je posljedni projekat japanske komapnije, nastao u saradnji sa kreativnim studijom SCPS iz Los Anđelesa, koji će obradivati audiofile među poklonicima japanske marke.

Jedan luksuzni Lexus kao opremu je dobio, ne manje, ni više, nego pravi gramofon. Najveći problem kod njegove ugradnje bilo je, naravno, savladavanje vibracija u vožnji.

Problem gramofona, čiji je najveći dio dijelova nastao namjenskim postupkom 3D štampe, poslije više pokušaja riješen je ugradnjom posebno napravljenih amortizera, zahvaljujući kojima je nesmetano slušanje muzike moguće do brzine od 130 kilometara na sat.

Tako je Lexus IS – Wax Edition dobio gramofon smješten u pregradu ispred suvozača. Uređaj je povezan na sistem od 17 zvučnika, za čiji je odlučan zvuk, već tradicionalno kada su Lexusovi modeli u pitanu, zadužena renomirana kompanija za proizvodnju vrhinske audio opreme Mark Levinson.

Da li će, ukoliko mu se na suvozačkom mjestu nađe neki di-džej, vozač moći da “uživa” u skrečovanju na omiljene ritmove, zvanično nije saopšteno…

(Telegraf.rs)*