GRADIŠKA: Evidentiranje prvačića za polazak u školu telefonskim putem

Gradiška

mmgradiska 27. mart, 2021.

U Osnovnoj školi “Vasa Čubrilović” u Gradišci očekuju da će se na testiranje za upis u prvi razred odazvati oko 100 mališana.

Prema riječima direktora ove škole Vladimira Stanišljevića evidentiranje dorasle djece za polazak u školu biće obavljeno telefonskim putem od 01. do 22. aprila. On je naglasio da će zbog epidemioloških mjera prijavljivanje djece biti vršeno isključivo telefonskim putem i elektronskom poštom. Za evidenciju su potrebni podaci o djetetu i roditeljima.

“Potrebnu dokumentaciju roditelji će dostaviit kad djete bude pozvano na testiranje, a očekujemo da će testiranje biti početkom maja” rekao je Stanišljević.

Direktorica Osnovne škole ” Danilo Borković” Nada Gustovarac rekla je da očekuje da će u ovoj gradskoj školi biti upisano oko 90 budućih prvačića, dok je direktorica Osnovne škole “Sveti Sava” Dubrave, Rajna Soldat rekla da u centralnoj školi i područnim odjeljenjima očekuju upis oko 30 prvačiča.

U prvi razred Osnovne škole za narednu školsku godinu 2021/2022, upisuju se djeca koja do kraja avgusta ove godine navršavaju šest godina.

Na zahtjev roditelja u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja 2021, godine navršavaju šest godina ukoliko stručna komisija procijeni da je spremno za to.

U prvi razred se mogu upisati i djeca starija od šest godina koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu bila upisana do sada u Osnovnu školu.

/radio gradiška/