Jeziva ispovijest vozača “Lastinog” autobusa u kojem je pukom srećom izbjegnuta tragedija: “Zaspao sam, a onda je on POČEO DA ME UBADA”

Hronika Region

Sjedio sam na pomoćnom sjedištu u autobusu i odmarao sam. Dok sam spavao osjetio sam da me dečko ubada nožem, to je bio manji kuhinjski nož. Ko zna šta bi se desilo da je nož bio veći ili da je napao kolegu koji je vozio brzinom od oko 100 na sat. Svi bismo bili mrtvi.

Ovako počinje ispovijest vozač “Lastinog” autobusa, koji je u noći između srijede i četvrtak ranjen nožem u autobusu, koji je išao iz Njemačke ka Beogradu.

Vozač je napadnut na teritoriji Austrije i pukom srećom, ali i brzom reakcijom putnika, izbegao je teže posljedice, piše Kurir.

– Imam povredu na lijevoj ruci, tu me je ubo prvi put, jer mi je ruka bila na stomaku. Imam ranu i poviše kuka s lijeve strane, a posjekao mi je i drugu ruku kada smo se otimali oko noža – prepričava dramu vozač, koji nije želio da mu objavljujemo ime.

On dodaje da se mladić koji ga je napao zove Nebojša i da je imao plaćenu kratu.

Tokom puta me je zvao šef iz Subotice i rekao mi da tog mladića sačekam u Minhenu. Smjestio sam ga na treće sjedište, odmah iza mene. Pokazao mu gdje može da napuni telefon. Zamolio me je i kafu da mu napravim. Sve najnormalnije.

U jednom trenutku je prešao iza vozača, dok sam ja sjedio pored, na pomoćnom sjedištu. Ostalo mi je bilo oko sat vremena da odmorim, te sam zamolio tog mladića da se vrati na svoje mjesto kako bih ja malo prilegao. Potom sam zaspao i osjetio da me neko ubada – priča vozač i nastavlja:

– U prvi mah nisam znao šta me je snašlo i šta je problem. Odgurnu sam ga nogama, ali je on napao i našeg stalnog putnika. Srećom, njie uspio da ga povredi, jer je putnik imao debelu jaknu. Kolega je uspio da zaustavi autobus u zaustavnoj traci i pomogao nam je da savladamo napadača. Nismo uspjeli da mu otmemo nož, već smo ga polomili.

Kako dalje objašnjava, uspio je da izađe i zaustavio je prvi kamion.

– Kamiondžija je pozvao policiju i Hitnu. Uhapsili su ga i on je zadržan u Austriji. Dve putnice iz autobusa, medicinske sestre, pružile su mi prvu pomoć, zavile mi ruku, a ljekari iz Hitne su mi kasnije zašili ranu i primio sam tetanus – kaže on.

Nakon što su mu povrede sanirane dao je izjavu policiji, a izjavu su dali i svi putnici.

– Bezbjedno smo stigli u Beograd. Ja sam sada na bolovanju. Ne znam stvarno šta se dešavalo u glavi tog mladića. Od putnika sam čuo da je navodno dobio poruku od nekoga na telefon, koja je glasila: “Autobus ili on”. Šta je to značilo ne znam, kao ni od koga je poruka – završava vozač.

Iako su pojedini mediji prenijeli da se radi o terorističkom napadu, direktor “Laste” Vladan Sekulić, kao i povrijeđeni vozač, tvrde da to nije tačno.

– Mladić je hrvatske nacionalnosti sa prebivalištem u Odžacima. Iz Austrije smo dobili informaciju da se najvjerovatnije radi o psihički labilnoj ličnosti – navodi Sekulić.

/srpskainfo/