Čekaju deseto dijete, a struja im isključena zbog duga od 310 KM (VIDEO)

Društvo Republika Srpska

Zbog 310 KM duga, jedanaestočlana porodica Đuričić, iz sela Velika Sočanica kod Dervente, odnedavno živi u mraku. Kažu da za dug nemaju novca, jer su im jedina sigurna primanja  dječiji i materinski dodatak za najmlađe dijete

Đuričići su primjer sloge, ljubavi i borbe za goli život. Majka Gordana prinuđena je da se snalazi kako da skroman dječiji i materinski dodatak, i dnevnice koje muž Vladimir povremeno zaradi, rasporedi za devetoro djece.  

Dok čekaju da u njihov skromni dom stigne i deseti član porodice, dodatnu muku stvara im isključena struja, zbog svega 300 KM, neplaćenog duga.

– Imam velike obaveze, ja i muž se snalazimo. Živimo od materinskog i dječijeg dodatka, a nekad i muž ode da radi. Struju smo plaćali redovno, 4. februara bila je posljednja uplata, da bi prije nekoliko dana stigao račun sa dugom od 310 KM, što je veliki iznos za nas – priča Gordana Đuričić.

Život bez struje, za jedanaestočlanu porodicu Đuričić znači život u mraku, bez grijanja, bez bojlera, i učenje pod svijećom, jer u ovom domu školuje se četvoro djece. A jedino što im ne nedostaje su  dječija radost i smijeh, sa skromnim željama…

Volim svoju braću i sestre, imam uvijek društvo za igru – kaže  trinaestogodišnji Kristijan Đuričić, najstarije dijete u porodici Đuričić.

Život im nikada nije bio lak, ali ne predaju se. Osim struje, Đuričićima je potreban šporet i ogrev, i bolji krov nad glavom.

Kontakt telefonza pomoć: VLADIMIR ĐURIČIĆ:  066 674 424

/rtvbn/